Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Nad 60 min

Zelenina po provensálsku s rýží 

Nutriční hodnoty

  • Energie 357,5 kcal
  • Bílkoviny 10 g
  • P (fosfor) 139,8 mg
  • K (draslík) 673,2 mg
  • Na (sodík) 18,4 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
dýně250 g
cibule50 g
paprika25 g
cuketa65 g
rajčata125 g
olivový olej5 ml
rýže50 g
pepř, provensálské bylinky, česnek (nebo rozmarýn)

Jak na to

Zeleninu omyjeme, oloupeme a zbavíme zrníček (rajčata, paprika, dýně) a nakrájíme na kostky. Na olivovém oleji si na hlubší pánvi osmahneme cibuli a česnek. Když lehce zhnědnou, přidáváme ostatní ingredience v tomto pořadí: cukety, papriky, provensálské bylinky a pepř, dýně. Za občasného míchání lehce osmahneme. Přidáme rajčata, přiklopíme a na mírném ohni vaříme asi hodinu. Zeleninu pak opatrně obrátíme a povaříme (opečeme) posledních 10 min. Posypeme nasekanou petrželkou a servírujeme s rýží.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin