Nad 60 min
Co budete potřebovat
SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
---|---|
dýně | 250 g |
cibule | 50 g |
paprika | 25 g |
cuketa | 65 g |
rajčata | 125 g |
olivový olej | 5 ml |
rýže | 50 g |
pepř, provensálské bylinky, česnek (nebo rozmarýn) |
Jak na to
Zeleninu omyjeme, oloupeme a zbavíme zrníček (rajčata, paprika, dýně) a nakrájíme na kostky. Na olivovém oleji si na hlubší pánvi osmahneme cibuli a česnek. Když lehce zhnědnou, přidáváme ostatní ingredience v tomto pořadí: cukety, papriky, provensálské bylinky a pepř, dýně. Za občasného míchání lehce osmahneme. Přidáme rajčata, přiklopíme a na mírném ohni vaříme asi hodinu. Zeleninu pak opatrně obrátíme a povaříme (opečeme) posledních 10 min. Posypeme nasekanou petrželkou a servírujeme s rýží.
DIETA při chronickém onemocnění ledvin