Do 20 min

Co budete potřebovat
| SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
|---|---|
| čerstvých jahod | 300 g |
| polníčku | 100 g |
| salátovou okurku | 1 |
| olivového oleje | 2 lžíce |
| šťávu z jednoho bio citrónu | |
| pár kapek balzamikového octa, pepř | |
| pršutu (prosciutto) | 100 g |
Jak na to
Všechnu omytou zeleninu a ovoce necháme okapat. Pak vše nakrájíme na menší kousky, ochutíme – pepřem, špetkou soli a zakápneme olejem, cit. šťávou a octem. Na závěr na každý talíř přidáme kousek pršutu (asi 30 g na jednu porci). Pršut je možné zaměnit za kuřecí nebo hovězí maso. Jen je nutné dodržet doporučené množství. Do salátu můžete přidat opečené krutónky z nízkobílkovinného nebo bezlepkového pečiva.
DIETA při chronickém onemocnění ledvin