Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 20 min

Zeleninový salát s pršutem a jahodami

Nutriční hodnoty

  • Energie 186 kcal
  • Bílkoviny 10 g
  • P (fosfor) 127 mg
  • K (draslík) 485 mg
  • Na (sodík) 276 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
čerstvých jahod300 g
polníčku100 g
salátovou okurku1
olivového oleje2 lžíce
šťávu z jednoho bio citrónu
pár kapek balzamikového octa, pepř
pršutu (prosciutto)100 g

Jak na to

Všechnu omytou zeleninu a ovoce necháme okapat. Pak vše nakrájíme na menší kousky, ochutíme – pepřem, špetkou soli a zakápneme olejem, cit. šťávou a octem. Na závěr na každý talíř přidáme kousek pršutu (asi 30 g na jednu porci). Pršut je možné zaměnit za kuřecí nebo hovězí maso. Jen je nutné dodržet doporučené množství. Do salátu můžete přidat opečené krutónky z nízkobílkovinného nebo bezlepkového pečiva.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin