Řecký salát Do 15 min

Nutriční hodnoty

Energie 228 kcal / Bílkoviny 8 g / P (fosfor) 204 mg / K (draslík) 423 mg / Na (sodík) 1 236 mg

Jak na to?

Zeleninu nakrájíme na menší kostky, cibuli na tenké měsíčky a smícháme s olivami. Navrch položíme sýr feta, zakápneme olivovým olejem (stačí 1–2 lžíce) a v dlaních rozemneme oregano a salát jím posypeme. Podáváme s krajíčkem křupavého pečiva.

Co budete potřebovat?

Surovina Množství
jedno velké rajče,
asi čtvrtku oloupané salátové okurky,
hrst černých oliv (doporučuji olivy kalamata s peckou),
asi čtvrtku menší červené cibule,
sýr feta (stačí 45 g),
olivový olej (doporučuji za studena lisovaný, tedy extra panenský),
malou hrst sušeného oregana.

© 2015 Dieta při chronickém onemocnění ledvin