Rizoto s pórkem a parmazánem Do 45 min.

Nutriční hodnoty

Energie 588 kcal / Bílkoviny 15 g / P (fosfor) 487 mg / K (draslík) 423 mg / Na (sodík) 1 359 mg

Jak na to?

Pórek nakrájíme na kolečka. Cibuli a česnek nasekáme najemno. Vývar ohřejeme a necháme vařit. Do hrnce dáme rozehřát olej a přidáme kolečka pórku a asi 10 minut opékáme. Po 10 minutách přidáme česnek, cibuli, rýži a chvíli osmažíme. Zalijeme vývarem a vaříme. Vaříme asi 15–25 minut, podle potřeby zamícháme. Nastrouháme parmezán a přidáme do hotového rizota, zamícháme a dochutíme pepřem a solí Ozdobíme petrželkou.

Co budete potřebovat?

Surovina Množství
Rýže, kulatozrnná, opláchnutá 200 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Pór 1 ks
Parmazán 30 g
Zeleninový vývar 500 ml
Olej 2 lžíce
Koření – mořská sůl, bobkový list, černý pepř, petrželka

© 2015 Dieta při chronickém onemocnění ledvin