Rizoto z hlívy ústřičné Do 30 min

Nutriční hodnoty
Energie 491 kcal / Bílkoviny 10 g / P (fosfor) 388 mg / K (draslík) 470 mg / Na (sodík) 802 mg
Jak na to?
Cibuli pokrájíme a osmažíme na oleji dozlatova. Hlívu pokrájíme na nudličky, nožičky na tenké plátky a přidáme ji k cibuli. Nejprve jí krátce zprudka osmažíme, pak přidáme česnek, sůl, pepř a snítky tymiánu (množství dle chuti), zaklopíme a za občasného promíchání na mírném ohni podusíme cca 5 minut. Podlévat není většinou nutné, hlíva obsahuje tekutiny dost. Z podušené hlívy vyndáme snítky tymiánu, přidáme vařenou rýži, dochutíme ještě solí, pepřem a případně česnekem. Před podáváním můžeme dozdobit snítkou tymiánu nebo posypat čerstvě nasekanou lahůdkovou cibulkou či petrželkou.