Silvestrovská česneková pomazánka Do 10 min

Nutriční hodnoty

Energie 0 kcal / Bílkoviny 0 g / P (fosfor) 9 mg / K (draslík) 28 mg / Na (sodík) 3 mg

Jak na to?

Máslo se solí a pepřem vyšleháme do pěny. Do základu přidáme rozetřený česnek a vše promícháme. Nakrájíme pečivo. Pro vás je vhodné nízkobílkovinné, kukuřičné nebo bezlepkové, které potíráme nebo zdobíme za pomocí cukrářského sáčku. Pečivo dozdobíme – kyselou okurkou, plátkem cibule, petrželkou, sterilovanou kapií, osminkou rajčete. Tip: do základu můžete přimíchat 2 lžíce kečupu čímž změníte barvu a zjemníte chuť.

Co budete potřebovat?

Surovina Množství
změklého másla 100 g
4‒6 stroužků česneku
¼ lžičky mletého pepře
sůl
3 středně kyselé okurky

© 2015 Dieta při chronickém onemocnění ledvin