Špagety aglio olio e peperoncino Do 45 min

Nutriční hodnoty
Energie 913 kcal / Bílkoviny 14 g / P (fosfor) 178 mg / K (draslík) 197 mg / Na (sodík) 310 mg
Jak na to?
Česnek nakrájíme na tenké plátky, z chilli papriček odstraníme semínka a dužninu nakrájíme najemno (velmi malé kostičky). Olivový olej rozehřejeme ve velkém hrnci nebo pánvi, ztlumíme plamen, orestujeme česnek a papričky. Pozor, česnek se nesmí připálit, zhořkl by. Vedle si dle návodu uvaříme v osolené vodě špagety. Po slití vody z těstovin odstavíme pánev se směsí papriček a česneku z ohně a promícháme se špagetami. Okořeníme pepřem a přihodíme čerstvou nasekanou petrželku. Na talíři ještě posypeme parmezánem.
Co budete potřebovat?
Surovina | Množství |
---|---|
Recept je na 2 porce | |
bezlepkových špaget | 200 g |
olivového oleje | 100 ml |
2 chilli papričky (dle chuti lze samozřejmě i více, můžeme i zkombinovat červenou, zelenou a žlutou papričku) | |
10 stroužků česneku (90 g) | |
sůl | |
čerstvě mletý pepř | |
plocholistá petrželka (hrst) | |
parmezánu | 50 g |