Teplý bramborový salát Do 15 min

Nutriční hodnoty

Energie 316 kcal / Bílkoviny 4,9 g / P (fosfor) 148 mg / K (draslík) 887 mg / Na (sodík) 374 mg

Jak na to?

Brambory před vařením oloupejme, pokrájíme na menší kousky a necháme je namočené alespoň 2 hodiny vylouhovat. Poté z nich vodu slijeme a v nové vodě je uvaříme do měkka. Ještě horké je opatrně nakrájíme na drobnější kostičky, stejně jako cibuli a nakládané okurky. Vše smícháme a zalijeme marinádou ze zbylých ingrediencí. Ozdobíme jemně sekanou čerstvou pažitkou.

Co budete potřebovat?

Surovina Množství
vařených brambor 200 g
sterilovaných okurek 25 g
Okurkový nálev
hořčice 10 g
oleje 10 g
Špetka mletého pepře
cukr 5 g
Pažitka

© 2015 Dieta při chronickém onemocnění ledvin