Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 35 min

Fazolové kari s hlívou a špenátem

Nutriční hodnoty

  • Energie 275 kcal
  • Bílkoviny 9 g
  • P (fosfor) 250 mg
  • K (draslík) 720 mg
  • Na (sodík) 350 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
červených fazolí120 g
cibule2
lžíce olivového oleje3
hlívy ústřičné200 g
sekaných rajčat1 konzerva
špenátu (může být i čerstvý)250 g
kokosové mléko350 ml
arašídového másla60 g
hnědého cukru1 lžíce
kari pasta (thajské zelené kari), sůl1

Jak na to

Na olivovém oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku, poté přidáte nakrájenou hlívu a 5 min. orestujte. Dále přidáte kari pastu, sekaná rajčata, špenát,uvařené fazole, kokosové mléko, arašídové máslo, cukr a sůl a 10‒15 min. provaříme. Podáváme s rýží a ozdobíme koriandrem. Místo oleje je možné použít přepuštěné máslo.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin