Jak sestavit jídelníček
Jak sestavit jídelníček
Jak sestavit jídelníček
Potraviny pro nízkobílkovinné vaření
Nízkobílkovinná dieta jako systém – jak pro sebe může člověk s onemocněním ledvin udělat maximum? Většině lidí po sdělení diagnózy chronického onemocnění ledvin vyvstane v […]
Diabetes (cukrovka) 2. typu postihuje častěji starší osoby a osoby s nadváhou či obezitou. Ke vzniku diabetu však přispívá více faktorů, mezi nejčastější z nich patří […]
Není výjimkou současně diagnostikované chronické onemocnění ledvin a diabetu mellitu. Pro obě onemocnění je zásadní dodržování dietního opatření, které stanoví lékař nebo nutriční terapeut. Na […]
Připravili jsme pro Vás průvodce výživou při chronickém onemocnění ledvin. Jde o praktickou příručku plnou doporučení a tipů. Pomůže Vám s pochopením samotného onemocnění a […]
Při snížené funkci ledvin je důležité omezit příjem bílkovin ve stravě.Ověřte si obsah bílkovin ve Vašem jídelníčku. Ovoce Obsah bílkovin/100 g Ananas 0,5 g Angrešt 0,8 […]
Bílkoviny (proteiny) jsou nepostradatelnými živinami. Lidské tělo potřebuje jejich správné množství, jelikož jsou nezbytné pro: Naše tělo si bílkoviny neumí vyrobit v dostatečném množství a […]
Fresenius Kabi, s.r.o.
Na Strži 1702/65
Praha 4, Česká republika
DIETA při chronickém onemocnění ledvin