Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Nad 60 min

Polévka Gazpacho (Gazpacho rouge) 

Nutriční hodnoty

  • Energie 153,7 kcal
  • Bílkoviny 3,4 g
  • P (fosfor) 91,2 mg
  • K (draslík) 750,9 mg
  • Na (sodík) 21 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
rajčata175 g
cibule25 g
česnek5 g
okurka50 g
červená paprika50 g
olivový olej10 ml
vinný ocet10 ml
pepř1 g

Jak na to

Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a odstraníme z nich zrníčka. Okurku, cibuli a česnek oloupeme. Papriku zbavíme zrníček. Všechnu zeleninu nastrouháme, smícháme dohromady s vodou a ochutíme pepřem, olejem a octem. Necháme marinovat po dobu tří hodin. Pár minut před podáváním přidáme do směsi několik kostek ledu. Pokud chceme jemnější konzistenci, zeleninu a bylinky můžeme místo strouhání také rozmixovat v mixéru.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin