Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 60 min

Polévka z hlívy ústřičné 

Nutriční hodnoty

  • Energie 223,9 kcal
  • Bílkoviny 2,9 g
  • P (fosfor) 54,9 mg
  • K (draslík) 244,4 mg
  • Na (sodík) 205,7 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
hlíva ústřičná60 g
cibule30 g
masový vývar100 ml
škrob10 g
olej15 ml
sladká paprika1 g
sůl0,5 g
pepř0,5 g

Jak na to

Nakrájenou cibuli podusíme cca 5 min ve 2 lžících vody. Přidáme nakrájenou hlívu a pokračujeme 5 min. Přidáme 100 ml vývaru a koření, zakryjeme pokličkou a při nízké teplotě povaříme dalších 15 min. Zatímco se houby dusí, zahřejeme si v hrnci olej a metlou do něj dobře vmícháme škrob. Zalejeme vodou a směs vyšleháme do husté a krémové konzistence. Za nízké teploty a častého míchání necháme asi 10 minut povařit. Hotovou směs přidáme k houbám a dusíme dalších 10 minut. V případě potřeby přidáme vodu a koření.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin