Do 60 min
Co budete potřebovat
SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
---|---|
hlíva ústřičná | 60 g |
cibule | 30 g |
masový vývar | 100 ml |
škrob | 10 g |
olej | 15 ml |
sladká paprika | 1 g |
sůl | 0,5 g |
pepř | 0,5 g |
Jak na to
Nakrájenou cibuli podusíme cca 5 min ve 2 lžících vody. Přidáme nakrájenou hlívu a pokračujeme 5 min. Přidáme 100 ml vývaru a koření, zakryjeme pokličkou a při nízké teplotě povaříme dalších 15 min. Zatímco se houby dusí, zahřejeme si v hrnci olej a metlou do něj dobře vmícháme škrob. Zalejeme vodou a směs vyšleháme do husté a krémové konzistence. Za nízké teploty a častého míchání necháme asi 10 minut povařit. Hotovou směs přidáme k houbám a dusíme dalších 10 minut. V případě potřeby přidáme vodu a koření.
DIETA při chronickém onemocnění ledvin