Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 45 min.

Rizoto s pórkem a parmazánem

Nutriční hodnoty

  • Energie 588 kcal
  • Bílkoviny 15 g
  • P (fosfor) 487 mg
  • K (draslík) 423 mg
  • Na (sodík) 1359 mg

Co budete potřebovat

SUROVINA MNOŽSTVÍ
Rýže, kulatozrnná, opláchnutá 200 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Pór 1 ks
Parmazán 30 g
Zeleninový vývar 500 ml
Olej 2 lžíce
Koření – mořská sůl, bobkový list, černý pepř, petrželka

Jak na to

Pórek nakrájíme na kolečka. Cibuli a česnek nasekáme najemno. Vývar ohřejeme a necháme vařit. Do hrnce dáme rozehřát olej a přidáme kolečka pórku a asi 10 minut opékáme. Po 10 minutách přidáme česnek, cibuli, rýži a chvíli osmažíme. Zalijeme vývarem a vaříme. Vaříme asi 15–25 minut, podle potřeby zamícháme. Nastrouháme parmezán a přidáme do hotového rizota, zamícháme a dochutíme pepřem a solí Ozdobíme petrželkou.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin