Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 60 min

Rizoto z červené řepy

Nutriční hodnoty

  • Energie 641,4 kcal
  • Bílkoviny 12 g
  • P (fosfor) 184,7 mg
  • K (draslík) 122,5 mg
  • Na (sodík) 77,7 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
rýže80 g
cibule10 g
smetana (30% tuku)30 ml (3 lžíce)
parmazán (40% tuku)10 g
máslo20 g (4 lžičky)
šťáva z červené řepy200 ml
voda30 ml
pepř¼ g (1 špetka)
muškátový oříšek¼ g (1 špetka)

Jak na to

Na másle osmahneme nasekanou cibulku. Po několika minutách přidáme rýži a mícháme, dokud nezesklovatí. Přilijeme vodu a šťávu z červené řepy. Vše vaříme po dobu 15-20 min. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a vmícháme smetanu. Na talíři posypeme parmezánem a podáváme.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin