Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 30 min

Těstoviny s citrónovou omáčkou

Nutriční hodnoty

  • Energie 708,7 kcal
  • Bílkoviny 5 g
  • P (fosfor) 105,7 mg
  • K (draslík) 68,2 mg
  • Na (sodík) 171,3 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
nízkobílkovinných těstoviny (nejlépe tenké špagety)500 g
citrón1
studeného másla80 g
bazalky15 g
parmazánu80 g
sůl, čerstvě mletý pepř

Jak na to

Recept je na 4 porce. Ve vroucí osolené vodě uvaříme nízkobílkovinné těstoviny podle návodu na obalu, tzv. al dente. Těstoviny slijeme, ale 50 ml vody je nutné ponechat a vlít do pánve. Těstoviny odstavíme, do pánve přidáme strouhanou kůru a z 1/2 citrónu, šťávu z celého citrónu a přiveďme k varu, promícháme a odstavíme. Vmícháme kostičky studeného másla, zahustí ji a vznikne hladká emulze. Do pánve přidáme slité těstoviny, lístky bazalky nasekané na nudličky a promícháme s omáčku. Dle chuti osolíme a opepříme. Podáváme se strouhaným parmazánem.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin