Do 30 min
Co budete potřebovat
SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
---|---|
nízkobílkovinných těstoviny (nejlépe tenké špagety) | 500 g |
citrón | 1 |
studeného másla | 80 g |
bazalky | 15 g |
parmazánu | 80 g |
sůl, čerstvě mletý pepř |
Jak na to
Recept je na 4 porce. Ve vroucí osolené vodě uvaříme nízkobílkovinné těstoviny podle návodu na obalu, tzv. al dente. Těstoviny slijeme, ale 50 ml vody je nutné ponechat a vlít do pánve. Těstoviny odstavíme, do pánve přidáme strouhanou kůru a z 1/2 citrónu, šťávu z celého citrónu a přiveďme k varu, promícháme a odstavíme. Vmícháme kostičky studeného másla, zahustí ji a vznikne hladká emulze. Do pánve přidáme slité těstoviny, lístky bazalky nasekané na nudličky a promícháme s omáčku. Dle chuti osolíme a opepříme. Podáváme se strouhaným parmazánem.
DIETA při chronickém onemocnění ledvin