Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Nad 60 min

Zeleninové fondue

Nutriční hodnoty

  • Energie 300 kcal
  • Bílkoviny 2 g
  • P (fosfor) 59 mg
  • K (draslík) 430 mg
  • Na (sodík) 10,5 mg

Co budete potřebovat

SUROVINA MNOŽSTVÍ
lilek 50 g
zelená paprika 50 g
cibule 25 g
rajčata 50 g
olivový olej 30 ml
vinný ocet 10 ml
pepř 1 g

Jak na to

Lilek nakrájíme na tenké plátky. Ty osolíme a necháme chvíli vypotit, vzniklou tekutinu omyjeme vodou a lilky osušíme. Z paprik odstraníme stopku a zrníčka a rozkrojíme je podélně na 4 stejné části. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Rajčata spaříme, zbavíme slupky a rozkrojíme na polovinu. Velkou zapékací mísu nebo pekáč lehce potřeme olejem a umístíme tam zeleninu. Opepříme podle chuti a pokapeme 3 lžícemi oleje. Pečeme na 200° C po dobu 35 min. Po upečení vyjmeme mísu z trouby a necháme zcela vychladnout, poté déme do chladničky. Několik minut před podáváním můžeme zeleninu pokapat zálivkou vinaigrette, připravenou z olivového oleje, citronové šťávy, vinného octa, hořčice, pepře a soli.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin