Nad 60 min
Co budete potřebovat
SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
---|---|
lilek | 50 g |
zelená paprika | 50 g |
cibule | 25 g |
rajčata | 50 g |
olivový olej | 30 ml |
vinný ocet | 10 ml |
pepř | 1 g |
Jak na to
Lilek nakrájíme na tenké plátky. Ty osolíme a necháme chvíli vypotit, vzniklou tekutinu omyjeme vodou a lilky osušíme. Z paprik odstraníme stopku a zrníčka a rozkrojíme je podélně na 4 stejné části. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Rajčata spaříme, zbavíme slupky a rozkrojíme na polovinu. Velkou zapékací mísu nebo pekáč lehce potřeme olejem a umístíme tam zeleninu. Opepříme podle chuti a pokapeme 3 lžícemi oleje. Pečeme na 200° C po dobu 35 min. Po upečení vyjmeme mísu z trouby a necháme zcela vychladnout, poté déme do chladničky. Několik minut před podáváním můžeme zeleninu pokapat zálivkou vinaigrette, připravenou z olivového oleje, citronové šťávy, vinného octa, hořčice, pepře a soli.
DIETA při chronickém onemocnění ledvin