Do 20 min
Co budete potřebovat
SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
---|---|
rýžových nudlí (mohou se použít i bezlepkové, nízkobilkovinné těstoviny) | 200 g |
salátová okurka zbavená semínek a nakrájená na plátky | 1 |
cherry přepůlených rajčat | 200 g |
hrst čerstvých mátových lístků | |
hrst čerstvých koriandrových lístků | |
hrst nakrájeného ledového salátu | |
kvalitní rybí omáčky | 80 ml |
šťávy z limetky 3 lž. | 60 ml |
pokrájená citronová tráva | |
chilli papričky nakrájené najemno | ½ ks |
Jak na to
Uvařené rýžové nudle dáme do mísy a přidáme rajčata, mátu, salát, koriandr, okurku. Pak si připravíme zálivku, kde rozšleháme omáčku, limetkovou šťávu, cukr, citr. trávu, chilli papričku. Hotovou zálivku přelijeme přes salát a promícháme. Je možné přidat 30 g nesolených posekaných nasucho opečených arašídů. Zvýšíte energetickou hodnotu salátu.
DIETA při chronickém onemocnění ledvin