Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 20 min

Zeleninový salát s rýžovými nudlemi

Nutriční hodnoty

  • Energie 118 kcal
  • Bílkoviny 4 g
  • P (fosfor) 114 mg
  • K (draslík) 442 mg
  • Na (sodík) 1264 mg

Co budete potřebovat

SUROVINA MNOŽSTVÍ
rýžových nudlí (mohou se použít i bezlepkové, nízkobilkovinné těstoviny) 200 g
salátová okurka zbavená semínek a nakrájená na plátky 1
cherry přepůlených rajčat 200 g
hrst čerstvých mátových lístků
hrst čerstvých koriandrových lístků
hrst nakrájeného ledového salátu
kvalitní rybí omáčky 80 ml
šťávy z limetky 3 lž. 60 ml
pokrájená citronová tráva
chilli papričky nakrájené najemno ½ ks

Jak na to

Uvařené rýžové nudle dáme do mísy a přidáme rajčata, mátu, salát, koriandr, okurku. Pak si připravíme zálivku, kde rozšleháme omáčku, limetkovou šťávu, cukr, citr. trávu, chilli papričku. Hotovou zálivku přelijeme přes salát a promícháme. Je možné přidat 30 g nesolených posekaných nasucho opečených arašídů. Zvýšíte energetickou hodnotu salátu.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin